Suriname, mi switi Sranan

Het land waar een hangmat in huis geen luxe is, waar een straathond geen straathond is maar het huisdier van iedereen en waar voorrang verlenen gedaan wordt door te seinen met de koplampen. En vooral niet te vergeten dat waar geen stroom in de nacht geen reden tot paniek is, maar een gelegenheid om de romantiek te laten opbloeien!

Suriname ligt in Zuid-Amerika en grenst aan de landen Guyana, Frans-Guyana en Brazilië. In het noorden grenst het aan de Atlantische Oceaan. Een multicultureel land, waar vele volken naast elkaar in harmonie leven. Een gezegend land met veel natuur en liefde.

De bevolking die Suriname heeft, is de grootste mengelmoes die men waarschijnlijk ooit zal kennen. Dat er tegenwoordig zelfs Marokkanen, Turken en Russen wonen zegt genoeg. In Suriname worden de verschillende feestdagen van de verschillende bevolkingsgroepen samen gevierd. Kerst en Pasen (Christen), Idul Fitre (Moslims), Holi (Hindoe’s) en nog vele andere feesten. Het is vooral prachtig om te zien hoe de verschillende bevolkingsgroepen de klederdrachten, talen en gerechten van elkaar overnemen en met elkaar delen.

Wil jij graag meer weten over Suriname? Blijf dan elke week lezen wat voor nieuws wij jou over dit prachtig land te vertellen hebben!

Tang bung,
Charini

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress