JE LIJKT OP EEN FAYALOBI

Wie kent deze bekende mooie bloem niet? De bloemen die mensen als eerste voor je meenemen als je jarig bent. Als er met bloemen gestrooid moet worden bij een gelegenheid of als er vroeger een feesttent gedecoreerd moest worden.

Voor degenen onder ons, die het niet voor zich kunnen halen: een Faya Lobi is een plant met kleine sterachtige bladen in een bossige struik. Ze zijn vaak fel rood, maar ook geel, oranje en roze.

Je kunt het overal vinden! Een bloem die zeker zeer bekend is onder onze Sranan mangs! Als je een bosje nodig hebt, kun je altijd even langs de buren om er een paar bij elkaar te plukken.

Maar niet alleen daarom staat het bekend. Wanneer de mannen zich verzamelen op een leuk plekje langs de straat en een mooie Surinaamse langs loopt “Psst…dame! Ik vind je mooi hoor! Je lijkt op een Faya Lobi”. Ja, dan weet je precies dat je met de Surinaamse mannen te maken hebt. Als vrouw word je dan vergeleken met deze bloem. Surinaamse vrouwen zijn zeker mooi! En pittig, want dan ie faya lek vrouw :)

Heb jij deze mooie bloem nog niet gespot in onze flora? Loekoe boeng, want je kunt het zeker niet missen!!

Tang boeng!
CHARINI

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Current day month ye@r *

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress